کاربرد تحقیق در عملیات چگونه است؟
دلیل اینکه که بیشتر دانشجویان در روش تحقیق در عملیات با مفهوم و پر اهمیت تر از آن تست زنی مشکل دارند این می باشد که این درس نسبت به سایر درس های کنکور ارشد مدیریت دارای میانگین کمتری می باشد.
موسسه ترسیم دانش در این مقاله قصد دارد نکات پر اهمیتی را جهت یادگیری بهتر برای دانشجویان ارشد جهت انجام پایان نامه و انجام تحلیل آماری بیان کند. در ابتدا برای بدست آوردن رمز موفقیت باید به یادگیری مفهوم این درس طبق روش های تستی بپردازید به دلیل اینکه هر مقداری که مفهوم این درس را به خوبی آموزش دیده باشید اما نحوه تست زدن را بلد نباشید امکان دارد در کنکور این درس را پایین تر از ۳۰ درصد بزنید. در بخش سرفصل ها و طبقه بندی پرسش ها در کنکور میتوانید به ارزش مبحث تحقیق در عملیات درکنکور ارشد پی ببرید.
تحقیق در عملیات جزو نخستین درس و پر اهمیت ترین درس در کنکور ارشد محسوب می شود. به شکلی که اگر در این درس به موفقیت برسید اطمینان داشته باشید که نصف راه موفقیت را در کنکور طی کردهاید. به دلیل این که بیشتر دانشجویان در این درس با درک مفهوم و پر اهمیت تر از آن با حل تست با مشکل روبرو هستند و میانگین این درس نسبت به سایر درس های دیگر پایین تر می باشد.
نحوه آمادگی برای درس تحقیق در عملیات جهت انجام پایان نامه
در رابطه با نحوه آمادگی دانشجو برای درس تحقیق در عملیات باید به چند نکته پراهمیت توجه کنند که شامل موارد زیر می شود:
درس تحقیق در عملیات جزو پر اهمیت ترین درس کارشناسی ارشد مدیریت به حساب می آید بنابراین باید به این درس توجه ویژهای داشت. دانشجویانی که روش تحقیق در عملیات را جزو درس اصلی خود قرار میدهند با کمی سعی و کوشش حرفه ای می توانند در کنکور این درس را بالای ۶۰ درصد بزنند و قطعاً به موفقیت در کنکور نزدیک تر خواهند شد. تحقیق در عملیات جزو یکی از سه درس اصلی در کنکور محسوب می شود و به دلیل میانگین کمی که در میان داوطلبین دارد با دارا بودن جایگاه یک درصد بالاتر در میان درس ها بسیار اهمیت دارد و در مشخص شدن رتبه میتواند موثر باشد.
دلیل کم بودن درصد روش تحقیق در عملیات به خاطر طرز ساختار و طرح تست این درس می باشد. به شکلی که درس قالب مفهومی و تشریحی دارد و علاوه بر این در کتابهای مرجع نوع بیان این درس به همین شکل می باشد. اما در طرح تست های کنکور طرز بیان پرسش ها در درس تحقیق در عملیات کاملاً به شکل نکتهای و به دور از توصیف مسائل می باشد. به همین خاطر بیشتر دانشجویان میان آن چیزی که مطالعه کردند و در تست وجود دارد با مشکل مواجه می شوند.
راهکارهای مهم برای گذراندن درس تحقیق در عملیات
برای روبرو شدن با درس تحقیق در عملیات ۲ عملکرد وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره داشت:
یا دانشجو هیچ گونه اطلاعاتی در رابطه با این درس ندارد و سطح علمی کمی نسبت به این درس دارد و یا پایه ایده آلی دارد و در دانشگاه این درس را پاس کرده است.
در حالت اول اکثر افراد تصور می کنند که حالت ایده آلی نمی باشد اما بر عکس این حالت برای دانشجویان خوب می باشد. دلیل آن هم این می باشد که مشکل تمامی دانشجویان در این درس نبود مهارت در پرسش های تستی است در صورتی که مفاهیم کلی را به خوبی یاد گرفته اند.
به علت اینکه درس تحقیق در عملیات یک نوع درس مفهومی به حساب می آید و اگر دانشجو این درس را به شکل مفهومی با پرسش های تشریحی یادبگیرد، نمیتواند نکات پر اهمیت و بهره گیری از تکنیک های تستی را به خوبی درک کند.
به دلیل اینکه به دنبال یادگیری بهره گیری از همان شیوه های تشریحی می باشد. به طور نمونه شاید دانشجو در رابطه با تجزیه و تحلیل حساسیت، بخواهد از طریق a ۱۲ که جزو خط اول و ستون دوم در جدول نهایی محسوب میشود را به محاسبه کردن بپردازد. جواب این مسئله در کلیه کتاب ها وجود دارد اما با بهرهگیری از این شیوه که حداقل ۲ دقیقه وقت دارد، با استفاده از شیوه تستی میتواند در کمتر از ۳۰ ثانیه پاسخ آن را پیدا کند.
دانشجویانی که با پایه مفهومی و تشریحی آشنایی دارند شیوه های تستی تا حدودی برای آنها دشوار می باشد و در اکثر اوقات به دنبال دلیل آن در جلسه کنکور هستند. در نهایت چه با روش تحقیق در عملیات آشنایی داشته باشید و چه آن را بلد نباشید این را بدانید که اگر دانشجو می خواهد این درس را با موفقیت بگذراند باید قسمتی از آموختههای خود را نادیده بگیرد و با یک دید کاملا جدید به این درس بنگرد.
اگر دانشجو بتواند جهت انجام پایان نامه خود درس تحقیق در عملیات را به خوبی آموزش ببیند جزوه درس های جذاب برای او محسوب می شود و می تواند درس را بالای ۶۰ درصد بزند. این درس مانند سایر درس های دیگر دارای پرسش های تکراری می باشد اما به دلیل این که داوطلبان با ماهیت آن آشنایی ندارند اغلب موارد دچار مشکل می شوند.
دانشجویان برای رسیدن به موفقیت در درس تحقیق در عملیات آن را با نگاه کنکوری آموزش ببینند. به دلیل اینکه اکثر نکات پر اهمیت در این درس در کتاب ها غیرقابل آموزش می باشند. بنابراین بهتر می باشد دانشجو اگر نمی تواند از کلاسهای حضوری استفاده کند از جزوه های استادان این درس بهره گیری کند. دلیل آن هم این است که اگر دانشجو بخواهد با مشکلات این درس را به تنهایی مطالعه کند قطعاً به سراغ راه کارهای تشریحی میرود و یا مجبور می شود بسیاری از نکات و فرمول ها را به حفظ کردن بپردازد بدون آنکه کاربرد آنها را آموزش دیده باشد.
قسمتی از نکات در کتاب ها قابل آموزش می باشند اما به دلیل اینکه این درس حالت کلی دارد نمیتوان قسمت هایی که در کنکور از آن صحبت نمی شود را به حذف کردن پرداخت. پس در نهایت داوطلبین میتوانند تنها با مطالعه این کتاب این درس را با موفقیت بگذراند. بنابراین دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر نمی توانند از کلاس بهره گیری کنند حتماً جزوه آن را تهیه کنند.
نکات پر اهمیت برای مطالعه تحقیق در عملیات
برای مطالعه روش تحقیق در عملیات می توان آن را به دو قسمت مجزا تقسیم کرد که شامل موارد زیر می شود:
۱. مبحث هایی در رابطه با مدلسازی، سیمپلکس اولیه و ثانویه، تجزیه و تحلیل حساسیت.
۲. مبحث هایی در رابطه با حمل و نقل، شبکه، عدد درست و صفر و یک، دارا بودن برنامه ریزی غیر خطی
به طور تقریبی قسمت اول کنکور سهم بیشتری دارد و البته اکثر دانشجویان هم با این قسمت با مشکل مواجه میشوند. برای برطرف کردن این مشکل راهکاری به جز یادگیری و آموزش نکات نمی باشد و باید کنکوری این بخش را طور کامل بلد باشید.
قسمت دوم که تقریباً ۴۰ الی ۵۰ درصد پرسش ها در آن ذکر شده و مباحث آن نکات دشوار و بخصوصی ندارد و آموزش و یادگیری آن به آسانی صورت می گیرد. البته باید به این نکته توجه داشت که در این مبحث ها هم امکان دارد نکات بخصوص و پر اهمیت برای سرعت پاسخگویی وجود داشته باشد. اکثر دانشجویان می توانند به خوبی مباحث درس تحقیق عملیات را یاد بگیرند اما هنگام تست زدن با مشکل مواجه میشوند پس باید به نکاتکنکوری این درس اهمیت بدهند.