ویژگی های شخصیتی یک پژوهشگر
ویژگی یک پژوهشگر از لحاظ شخصیتی باید به صورتی باشد که پیرامون خود را بهصورت دقیق و موشکافانه نگاه کند.
همچنین نسبت به پیرامون خود بسیار حساس و تفکر پرسشگر داشته باشد. پژوهشگر موفق دارای ذهن کنجکاو در رابطه با به دست آوردن جواب های پرسش های خود می باشد.
علاوه بر این پژوهشگر برای انجام موضوع پایان نامه ارشد خود از شیوه های علمی بهره گیری می کند. همچنین برای کسب کردن منبع های اطلاعاتی از توانایی های لازم استفاده می کنند. این منبع ها را از محل های متعدد مانند کتابخانه ها و شبکه های رایانه ای و بین المللی تهیه می کنند.
پژوهشگر میتواند به راحتی با استفاده از این منابع به بررسی و ارزیابی بپردازد و با مطالعه موضوعی که در آن فعالیت میکند به درک درست در رابطه با گذشته آن مسئله دست پیدا کند.
***پژوهشگر گرامي جهت مشاوره رايگان فرم زير را تكميل نمائيد***
ویژگی های پژوهشگر موفق
برای یک پژوهشگر موفق کار کردن به شکل گروهی بسیار حائز اهمیت می باشد و سعی می کند تحقیق خود را با همکاری یکدیگر به پایان برسانند. علاوه بر این پژوهشگر نتایج اطلاعات خود را با سایر محققان دیگر به اشتراک می گذارند. همچنین آنها در رابطه با گسترش دانش خود مسئولیت پذیرهستند و برای رسیدن به هدف های خود و افزایش توانایی های علمی خود در حال سعی و تلاش هستند.
ویژگی پژوهشگر موفق این می باشد که با بهره گیری از ابزارها و شیوه های متعددی که دارد به بررسی دقیق پدیده های پیرامون خود میپردازد و همینطور تمامی اطلاعات مورد احتیاج خود را از راه نظرسنجی، آزمایش های متعدد علمی، خواندن کتاب و روزنامه ها کسب می کند البته یک پژوهشگر باید به این نکته توجه داشته باشد که سطح دقت بالاتری نسبت به اطرافیان داشته باشد.
امکان دارد در این راه پژوهشگر به ناچار گذشته خود را به فراموشی بسپارند و یک طرح مطلوب دیگری را ارائه دهد.
ویژگی های یک پژوهشگر خوب
با استفاده از مطالعات درست و دقیق در رابطه با هر پژوهش ساختن فرضیات دقیق الزامی می باشد به دلیل اینکه در هر تحقیق بدون وجود هدف موفقیت کسب نخواهد شد.
ویژگی پژوهشگر خوب این است که در آغاز هر پژوهش خود به نکات ریز اهمیت دهند که متاسفانه پژوهشگر مبتدی در آغاز کار خود به آن اهمیت نمی دهد. خطاهایی که امکان دارد یک پژوهشگر در راه خود انجام دهد شامل: کتاب زدگی، زده شدن از آمار، بهرهگیری از فرضیات غلط و ناکافی، بهره گیری از کلمه های بی معنی و توخالی و همچنین بهره گیری از شیوه های دشوار می باشد.
اینگونه اشتباهات باعث میشود که پژوهشگر در ادامه به وسیله پژوهش خود با دشواری و مشکلات فراوانی مواجه شود و راه و مسیر خود دست بردارد. پژوهشگر برای رفع این مشکل می توانند از موسسه ترسیم دانش جهت راهنمایی استفاده کنند.
ویژگی پژوهشگر خوب این است که در انتخاب منبع های پژوهشی خود دقت داشته باشد. پژوهشگرانی موجود می باشد که ساعت ها و ماه ها برای منبع پژوهشی خود در حال فکر کردن هستند و وقت گرانبهای خود را برای ارائه یک تحقیق موفق گذاشته اند.
به همین خاطر پیشنهاد میشود که برای ارائه یک تحقیق با مشاوران و اساتید مشورت کنید که این اساتید می تواند موسسه ترسیم دانش باشد به دلیل اینکه پژوهشگر ی تواند با کارشناسان با تجربه این موسسه بهترین مسیر را برای نوشتن پایان نامه ارشد خود انتخاب کنند.
ویژگی های پژوهشگر
پژوهشگر دارای وظایف متعددی در حوزه های مختلف می باشد که در هر کدام متفاوت است. به طور مثال به یک پژوهشگر در رشته انسانی در کتابخانه ها و در میان کتابها به جواب پرسش های خود را دست پیدا می کند یا یک پژوهشگر در رشته مهندسی امکان دارد در آزمایشگاه ها یا فضاهای حقیقی و بهره گیری از ابزارهای متعدد به جواب پرسش خود برسد.
یک پژوهشگر امکان دارد به شکل فردی یا گروهی پروژه خود را انجام دهد. همینطور بر اساس زمانی که دارد برای به پایان رساندن پروژه خود امکان دارد به شکل تمام وقت یا پاره وقت به فعالیت بپردازند.
پژوهش ها دو دسته بنیادی و کاربردی می باشد که اگر یک پژوهشگر در پژوهش بنیادی فعالیت داشته باشد باید به دنبال توسعه مرزهای علمی خود باشد و از تکنیکهای آزمایشگاهی برای فرضیات خود بهره گیری کند.
ولی هنگامی که تحقیق شما در رابطه با کاربردی باشد به طور معمول با بهره گیری از شیوه های متعدد گردآوری اطلاعات باید جواب پرسش های خود را پیدا کند. دست پیدا کردن به آنها دارای جنبه کاربردی می باشد و برطرف کننده مشکلات بروز جامعه محسوب می شود.
نتایج کار پژوهشگر در انتهای کار به شکل مقاله علمی در نشریات بین المللی و داخلی انتشار می یابد در حالی که اگر پژوهش شما از طرف یک فرد یا یک شرکت سفارش شده باشد در قالب یک گزارش کلی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
قدم به قدم مراحل کار پژوهشگر
قدم اول: کار پژوهشگر برای انتخاب موضوع پایان نامه با چندین پرسش شروع میشود که این سوال ها ممکن است برای شخص، شرکت یا نهاد به وجود آید.
قدم دوم: پژوهشگر به بررسی منبع های علمی مرتبط با موضوع خود میپردازد و با ارزیابی دقیق آنها به درک روشن تری دست پیدا می کند. در مبنای گزارشهای انتشار پیدا کرده که توسط سایر پژوهشگران در رابطه با آن حوزه میباشد، که به این مرحله “مرور پیشینه پژوهش” گفته می شود.
قدم سوم: پژوهشگر به جمع آوری اطلاعات می پردازد که باعث می شود تجزیه و تحلیل تفسیرهای خود صورت گیرد این امر منجر به دست پیدا کردن جواب سوال های پژوهشگر می شود.
تحقیق و پژوهش که مربوط به جمع آوری اطلاعات می باشد می تواند از طریق راه ها و شیوه های متعددی صورت گیرد. به طور مثال در پژوهشهای عادی در رشته انسانی مثل روانشناسی، جامعه شناسی از ابزارهایی مثل پرسشنامه بهره گیری می کند. در رشته تجربی یک پژوهشگر باید در این رابطه به آزمایش های متعددی برای بررسی و ارزیابی دقیق عوامل موثر در رابطه با حوزه کاری خود می پردازد.
قدم چهارم: پژوهشگر داده های جمع آوری شده از طریق راه های متعدد به صورت چکیده مطالب در می آید. اینگونه خلاصه سازی به صورتی شکل میگیرد که تفسیر و قیاس نتیجه های به دست آمده را برای یک پژوهشگر ایجاد می کند. برای خلاصه نویسی داده ها می توان به ترسیم جدول ها و نمودارها اشاره داشت.
قدم پنجم: یک پژوهشگر طبق تجزیه و تحلیل اطلاعات خود در مرحله های پیشین میتواند به تفسیر آنها بپردازد و به جواب پرسش های خود دست پیدا کند.
قدم آخر: نتایج پژوهشگر از طریق شیوه های عادی یا الکترونیکی انتشار می یابد. امکان دارد توسط شرکت ها یا نهادها به سفارش برسد یا اینکه خود پژوهشگر از اطلاعات خود برای رسیدن به اهدافش استفاده کنند.
وظایف پژوهشگر ارشد
پژوهشگر موفق برای انجام پایان نامه ارشد خود دارای وظایف بخصوص می باشد که برای انتخاب موضوع پایان نامه و نوشتن پایانامه ارشد باید به آن اهمیت دهد.
– یک پژوهشگر به ارزیابی آخرین اخبار و مقاله های علمی در رابطه با رشته تخصصی خود برای دسترسی به بروزترین تحولات علمی و آموزشی می پردازد.
– تهیه و ویرایش پروپوزال برای انجام پایان نامه ارشد
– داشتن مطالعات وسیع از طریق جستجوی اینترنتی در رابطه با جمع آوری منبع های متعدد در رابطه با موضوع مرتبط با رشته خود برای نوشتن پایان نامه ارشد.
– آغاز پژوهش های میدانی با بهره گیری از ابزارهایی مانند مصاحبه و طرح پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات
– انجام تحقیقات آزمایشگاهی با بهره گیری از ابزارهایی مانند سنجش و ارزیابی تخصصی برای گردآوری اطلاعات بازی ها و پرسش های تحقیق