آموزش جامع قوم نگاری در روش تحقیق
با گسترش پیدا کردن سطح تحقیق ها در بین دانشجویان و پژوهشگران، موسسه ترسیم دانش قصد دارد تا خدمات مشاوره در انجام پایان نامه را در موضوعات متعدد با استفاده از کارشناسان و اساتید با تجربه تحقیق باکیفیتی را برای دانشجویان فراهم کند. یکی از پر اهمیتترین خدمات موسسه ترسیم دانش مشاوره و آموزش تحقیق های کیفی می باشد که برای نوشتن پایان نامه در مقطع ارشد و دکترا حائز اهمیت می باشد.
در اين مقاله قصد داريم در مورد آموزش جامع قوم نگاری در روش تحقیق صحبت و بحث كنيم با ما همراه باشيد.
پژوهشگر گرامي جهت مشاوره رايگان در خصوص روش تحقيق فرم زير را تكميل نمائيد.
شیوه تحقیق کیفی در تحقیق های علوم انسانی نسبت به شیوه های دیگر دارای کاربرد فراوانی می باشد. با استفاده از این شیوه میتوان نتیجه تحقیق با کیفیتی را ارائه داد. روش کیفی با بهره گیری از گردآوری دادههای تاریخی و تجربی صورت می گیرد. پژوهش و روش شناسی کیفی میان رشته ها دارای کاربرد فراوانی می باشد و مرز بین رشته و موضوع مورد نظر را مشخص می کند. این پژوهش شامل مجموعه پیچیده و پر از اصلاحات و مفاهیم می باشد.


قوم نگاری در روش تحقیق
انواع شیوه های پژوهش کیفی
پژوهش کیفی از لحاظ جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آنها، نحوه برطرف کردن مسائل با پژوهش کمی دارای تفاوت می باشد. در پژوهش کیفی معمولاً از چندین شیوه برای گردآوری اطلاعات استفاده می شود. این شیوه ها شامل موارد زیر می شود:
– پدیده شناسی
– تجزیه و تحلیل متنی
– پژوهش کاربردی
روش تحقیق قوم نگاری چیست؟
روش تحقیق قوم نگاری یک نوع شیوه کیفی محسوب می شود که هدف پژوهشگران تفسیر دنیای حقیقی از نظر آگاهی دهندگان می باشد. در حقیقت روش تحقیق قوم نگاری یکی از شیوه های علمی در علوم انسانی محسوب میشود که پژوهشگر به دنبال گسترش معرفت علمی در فرهنگ ها می باشد. مشاهده مطالعه در موقعیت طبیعی و تجزیه و تحلیل داده ها در رابطه با موضوع مورد مطالعه موجب دید وسیع تر در روش قوم نگاری می شود. قوم نگاری طبق فرهنگ ها با دید جامع تری برای شرح دقیق موضوع مورد مطالعه قرار می گیرد.


قوم نگاری در روش تحقیق
کاربرد روش شناسی در پژوهش قوم نگاری
طبق سه شیوه روش شناسی در پژوهش های علوم انسانی که شامل اثباتگرایی، روش شناسی تفسیری و اعتقاد میباشد، نظریه ها و شیوه ها بر اساس این اصل مشخص می شود. روش تحقیق قوم نگاری میتواند طبق هر کدام از شیوه های روش شناسی صورت گیرد. اگر قوم شناسی طبق روش شناسی انجام شود بع کاربرد عملکرد کمی پژوهش برای شرح پدیده های موردنظر می افزاید.
هدف اصلی روش شناسی این می باشد که پژوهشگر بتواند طبق تکنیکهای عملکرد کمی پژوهش به تشریح و طبقه بندی وقایع بپردازد.
روش شناسی به شرح قوم نگاری و فهم بهتر از سیستم اجتماعی کمک میکند تا بر اساس آن نحوه شکل گیری نظام اجتماعی وقوع پیدا کند. هدف از این روش شرح دقیق موضوع مورد مطالعه با بهره گیری از عملکرد کیفی پژوهش می باشد.
تحقیق قوم نگاری برای نوشتن پایان نامه از نظر علمی طبق روش شناسی های علوم انسانی، می تواند از طریق روش های کمی و کیفی صورت گیرد.
استراتژی روش تحقیق قومنگاری
نحوه پژوهش در روش تحقیق قوم نگاری طبق طرح پژوهش انجام میشود که برای دست پیدا کردن به معرفت علمی توصیه می شود. طرح پژوهش تحقیق قوم نگاری عوامل اصلی پژوهش را در بر دارد و به عنوان یک برنامه در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد.
از طریق روش تحقیق قومنگاری محدودیت های مطالعه، نحوه متصل شدن شیوه ها با تئوری و روش های گردآوری اطلاعات به شکل واضح بیان می شود. یکی از ویژگی های طرح قوم نگاری انجام پژوهش در میدان یا پژوهش میدانی می باشد. پژوهش میدانی میتواند طرح پژوهش های کلیه قوم نگاری را مورد هدایت قرار دهد. پژوهش میدانی قابلیت اکتشافی دارد و به همین دلیل قوم نگاران علاقه دارند از طریق پیمایشی آغاز کنند.
به دلیل اینکه عوامل مهم و اساسی مثل زبان در مورد تحقیق، نحوه اتصال خویشاوندی در میان آنها، گردآوری اطلاعات در رابطه با داده های تاریخی و ساخت فرهنگ را شامل می شود.
یکی از خصوصیات بخصوص روش قوم نگاری منعطف بودن و ترکیب پذیری آن هنگام استفاده همزمان از شیوه های متعدد پژوهش می باشد. اگرچه روش قوم نگاری از پژوهش شروع می شود و در آخر با گردآوری اطلاعات با بحث و گفت و گو به پایان میرسد. اما ترکیب شدن مرحله های پژوهش، حرکت های بازگشتی پژوهشگر به اول و سپس ادامه مطالعه به روش تحقیق نگاری جلوی بخصوصی می دهد.
مراحل روش تحقیق قوم نگاری
روش تحقیق قوم نگاری برای انجام پروپوزال دارای مرحله های متعددی می باشد که می توان به موارد زیر اشاره داشت:
– مشخص کردن موضوع مورد مطالعه و تدوین آن
در روش قوم نگاری در آغاز کار باید در رابطه با گزینش و گروه مورد ارزیابی به تصمیم گرفتن پرداخت. این گزینش طبق علاقه و کنجکاوی انجام می شود. در این مرحله از تحقیق بین نظریه های نظری، علاقه محقق و شیوه های تحقیق تاثیر متقابل وجود دارد.
پژوهشگر با بهره گیری از اطلاعات علمی با زمان، مکان شرکت کنندگان دوباره کار خود را شروع می کند. بدین معنا که تحقیق و پژوهش برای اجرای آن شناسایی میشود. پژوهشگر پرسشهای بخصوصی برای نوشتن پایان نامه که در چهارچوب مفهومی میتواند آن را تصور کند بازگو می کند.
– مشخص کردن آزمودنی ها
برای مشخص کردن آزمودنی ها پیش از اینکه مردم نگار تحقیق خود را شروع کنند باید در ابتدا به شناخت کلی نسبت به موضوع و پیرامون پژوهش برسد. امکان دارد موضوع مورد نظر در رابطه با یک گروه بخصوص باشد یا موضوعی کوچکتر باشد، برای این کار مردم نگار باید بتوانند از یادداشت ها و تحقیق های گروه مطلع باشند.
– بررسی و ارزیابی اطلاعات
در روش تحقیق قوم نگاری فرضیه ها با بهره گیری از شیوه های آماری صورت نمی گیرد. با این وجود بعضی از موضوعات آماری مانند نسبت و درصد، طبق دسته بندی اطلاعات کسب شده محاسبه می شود. در شیوه بررسی و ارزیابی اطلاعات شرح و توزیع موضوع اهمیت فراوانی دارد، پس اکثر اوقات از موضوعات آمار توصیفی بهره گیری می شود. گردآوری نتایج اطلاعات یک نوع عمل ترکیبی محسوب می شود بدین معنا که این فعالیت تحقیقی با عملکردهای دیگر مخصوصاً کارهای میدانی ترکیب می شوند.
به این نکته باید توجه داشت که فرضیه های آزمایشی و نظریه ها هنگام کارهای میدانی به دست میآید. نابراین پژوهشگر قوم شناس نباید در گردآوری اطلاعات با عجله عمل کند. در حقیقت روش تحقیق قوم نگاری به بینش و تفکر مجدد پیرامون از طریق نتایج کسب شده نیاز دارد.
فواید روش تحقیق کیفی قوم نگاری
روش تحقیق قوم نگاری برای انجام پروپوزال دارای فواید فراوان می باشد که شامل موارد زیر می شود:
– مشاهده به شکل مستقیم: در عوض بهره گیری از اطلاعات دست دوم از طریق میدان تحقیق که دارای اعتبار فراوانی می باشد مورد ارزیابی قرار می گیرد.
– روش تجربی: روش قوم نگاری طبق ارتباط مستقیم با اطرافیان و حاضر شدن پژوهشگر در منطقه های مورد مطالعه صورت می گیرد که نسبت به پایه تجربی قوی تر می باشد.
– متصل شدن از طریق تئوری: روش قوم نگاری با هدف گسترش تئوری می تواند در میدان تحقیق به اجرا در بیاید.
– جامعه نگر: مردمشناسی دارای هدف ارائه توزیع جامع تر و کل گرایانه از وقایع پیرامون می باشد که این نوع پژوهش بر روابط تمرکز دارد و در زیر سطح ظاهر پنهان است.
– درباره اکولوژی یا طبیعی: به این معنا می باشد که این پژوهش در تثبیت و حفظ موقعیت های طبیعی در پژوهش تاکید می کند.