روش تجزیه و تحلیل آماری
با گذر زمان توسعه تکنولوژی و دانش های علمی برای گردآوری اطلاعات، تفسیر آنها، تجزیه و تحلیل آماری موضوعات مختلف و شیوه ارائه آنها تغییر یافته است.
علاوه بر این با توسعه پیدا کردن علم انسان ها، شیوه های پژوهش و ابزار پژوهش هم در حال گسترش می باشد. یکی از نکات پر اهمیت در تحقیقات انجام پایان نامه میتوان به تجزیه و تحلیل داده ها اشاره داشت. یکی از نمونههای آن تحلیل آماری می باشد.
موسسه ترسیم دانش در این مقاله قصد دارد تا دانشجویانی که در حال نوشتن پایان نامه هستند شیوه تحلیل آماری را توضیح دهد.


انجام تحليل آماري
تجزیه و تحلیل آماری پایان نامه
دانشجویان برای دست پیدا کردن پاسخ موضوع و تصمیم گیری در رابطه با پذیرفتن یا رد کردن فرضیه های خود برای انجام پایان نامه احتیاج به شیوه ای برای تجزیه و تحلیل دارند. هر نوع تحقیق دارای طراحی و شیوه بخصوصی در تجزیه و تحلیل می باشد که دانشجویان باید برای نوشتن پایان نامه خود با این شیوه ها و راه های تجزیه و تحلیل آشنایی پیدا کنند.
در حال حاضر اکثر موضوعات پایان نامه دارای جنبه کمی می باشد. یکی از ایده آل ترین شیوه های تجزیه و تحلیل برای انجام پایان نامه میتوان به تحلیل آماری اشاره داشت.
دانشجویان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و طرز استفاده از تحلیل آماری این مقاله را مطالعه کنند.
***پژوهشگر گرامي جهت مشاوره رايگان فرم زير را تكميل نمائيد***
آماده سازی تجزیه و تحلیل آماری در روش تحقیق
در ابتدای کار دانشجویان هنگام گردآوری داده ها با اعداد و ارقام بدونمعنی مواجه میشوند که باید برای کشف کردن آن، داده های آماری را مورد ارزیابی قرار دهند. برای آماده سازی تحلیل آماری دانشجویان باید اقداماتی را در این رابطه انجام دهند که این اقدامات شامل موارد زیر می شود:
۱. منظم کردن داده های خود: برای انجام پایان نامه با کیفیت باید پیش از تجزیه و تحلیل آماری به نکات زیر توجه کنید:
– داده های گردآوری شده را به ثبت برسانید.
– بررسی و ارزیابی داده های گردآوری شده
– اصلاح کردن اشتباهات خود
– به ثبت رساندن داده ها در یک قالب و فرمت
– پاسخ دادن به سوالات بدون جواب
– اگر پاسخ ها و سوالات با یکدیگر تطابق ندارند، آن را اصلاح کنید.
– بعد از اتمام مراحل بالا با داشتن داده با کیفیت می توانید به تحلیل آماری بپردازید.
۲. کدگذاری داده ها: برای تجزیه و تحلیل آماری از طریق نرم افزار ها و ابزار پژوهش باید آنها را به شکل عدد بنویسید و برای هر کدام کد گذاری کنید.
۳. سازماندهی کردن داده ها: در حال حاضر اکثر دانشجویان برای تجزیه و تحلیل آماری از نرمافزار ها و ابزار پژوهشی بهره گیری می کنند و به ندرت از طریق دستی اقدام میکند. برای نوشتن داده ها از طریق کد در نرمافزار باید راه و روش آن را آموزش ببینید.


انجام تحليل آماري
شیوه های انجام تجزیه و تحلیل آماری
ارزیابی داده ها و تبدیل اطلاعات به تصمیم گیری را علم آمار می گویند. شیوههای انجام تجزیه و تحلیل آماری به دو شکل صورت میگیرد که شامل: آمار استنباطی و توصیفی می باشد.
تجزیه و تحلیل آمار توصیفی
بعد از گردآوری داده ها برای ارزیابی آنها باید از آمار برای توصیف تجزیه و تحلیل آماری داده های خود بهره گیری کنید. در این شیوه باید داده ها را جمع آوری کنید و آن ها را به صورت چکیده درآورید. تجزیه و تحلیل آماری توصیفی ایده آل ترین شیوه برای پردازش داده ها محسوب می شود.
به این نکته باید توجه داشته باشید که این شیوه در تجزیه و تحلیل نتیجه را معین میکند در حقیقت آمار توصیفی برای خلاصهنویسی اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد.
هدف تحلیل آماری توصیفی: برای ارزیابی خصوصیات عمومی پاسخدهندگان از این شیوه بهره گیری می شود. شیوه های توصیفی شامل : جدول پخش فراوانی، درصد فراوانی و تجمعی و… می شود. هدف آمار توصیفی محاسبه پارامترهای جامعه می باشد.
شیوه های تحلیل آماری توصیفی: شاخص کشیدگی، شاخص تمایل داشتن مرکزی، شاخص پراکندگی و چولگی.
شاخص کشیدگی: این شاخص برای پهن یا جمع کردن شکل به کار میرود که میتوان به واریانس و انحراف اشاره داشت.
شاخصتمایل داشتن مرکزی: چارک ها (صدک ها در یک مجموعه بزرگ در رابطه با چارک از آن استفاده می شود) میانه (عددی که در میان داده ها واقع می شود) نما (عددی که دارای تکرار فراوان در داده ها می باشد.) میانگین (حساب متوسط در داده ها)
شاخص پراکندگی: در این شاخص در بین داده ها و نتایج آن اگر پراکندگی موجود باشد آن را شناسایی می کند.
شاخص چولگی: وجود تقارن یا نبود تقارن را در دیتا ها شناسایی می کند. تقارن بر اساس میانگین اندازه گیری خواهد شد.


انجام تحليل آماري
تجزیه و تحلیل آماری استنباطی
برای رسیدن به نتیجه از تجزیه و تحلیل آماری استنباطی بهره گیری می شود. در این آمار از تجزیه و تحلیل و توصیف اطلاعات کسب شده از آمار استفاده می شود. از این شیوه میتوان ویژگیهای جامعه را استنباط کرد.
خصوصیات تحلیل آماری استنباطی: آمار استنباطی یعنی تطابق نمونه ها نسبت به جامعه میباشد. در این گونه آمار مطمئن بودن از ضریب بسیار حائز اهمیت است. ضریب مطمئن بودن در آمار به وسیله این شیوه معمولاً ۹۵% می باشد که گاهی اوقات امکان دارد به ۹۰ یا ۹۹ درصد هم برسد.
آزمون ها در آمار استنباطی: آزمون آمار استنباطی به دو گروه پارامتری و ناپارامتری تقسیم میشود.
آزمون پارامتری: در این آزمون تجزیه و تحلیل آماری با مقیاس نسبی و فاصله ای صورت می گیرد. شاخص های آماری در این شیوه به صورت میانگین و واریانس می باشد. آزمون های پارامتری دارای انواع متعددی هستند که شامل موارد زیر می شوند:
– T به شکل تک نمونه
– آزمون پارامتری t وابسته
– آزمون t به صورت مستقل
– تجزیه و تحلیل واریانس چند عاملی
– تجزیه و تحلیل واریانس
– آزمون پارامتری t ولچ و هتلینگ
– تجزیه و تحلیل کوواریانس چند عاملی
آزمون ناپارامتری : در این دسته تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات با استفاده از مقیاس اسمی و رتبه ای صورت می گیرد. شاخص های آماری در این نوع شیوه به صورت میانه و نما می باشد. انواع و اقسام آزمون های ناپارامتریک شامل موارد زیر می شود:
– مک نمار
– آزمون میانه
– آزمون تقارن پخش و توزیع
– فریدمن
– آزمون نشانه تک نمونه
– آزمون نشانه زوجی
– آزمون ناپامتری ویلکاکسون
– آزمون Q کوکران
– آزمون ناپارامتری کولموگروف و اسمیرونف
هزینه تجزیه و تحلیل آماری پایان نامه
هزینه تجزیه و تحلیل آماری برای نوشتن پایان نامه طبق تعداد فرضیات در تحقیق، حجم و تعداد نمونه سوالات در پرسشنامه و همینطور تعداد آزمون آماری مشخص می شود.
مشخص کردن هزینه برای تحلیل آماری یک امر پیچیده می باشد. برای دانشجویانی که قصد بهره گیری از این خدمت را دارند باید به جزئیات آن توجه کنند و توسعه میگردد که علاوه بر در نظر داشتن هزینه، مهارت و تخصص تحلیلگر را در نظر داشته باشند که بتوانند پایان نامه ایدهآل و با کیفیت را برای شما ارائه دهند.
موسسه ترسیم دانش با دارا بودن اساتید و کارشناسان با تجربه می تواند این خدمات را با هزینه و بهترین کیفیت برای دانشجویان ارائه دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و برای مطلع شدن از هزینه های تحلیل آماری دانشجویان می توانند به سایت این موسسه رجوع کنند و از قیمت های باور نکردنی آن مطلع شوند.