روش فرا ترکیب در انجام پایان نامه
دانشجویان می توانند برای تحقیق خود از شیوه های گوناگونی استفاده کنند و بر اساس موضوع تحقیق پایان نامه خود یکی از روش های تحقیق را مورد انتخاب قرار دهند. یکی از شیوه های پژوهش برای نوشتن پایان نامه و تحقیق روش فراترکیب می باشد. تحقیق فراترکیب جزو یکی از روش های فرامطالعه به حساب میآید.
موسسه ترسیم دانش با استفاده از این مقاله سعی دارد دانشجویان را با روش تحقیق فراترکیب و طرز بهره گیری از آن برای انجام پایان نامه آشنا کند.
انواع و اقسام روش فرا مطالعه برای انجام پایان نامه
تحقیق سنتی دارای سه گروه کیفی، کمی و ترکیبی می باشد. روش فراترکیب و تحقیق فراتحلیل جزو شیوه های جدید برای تحقیق محسوب می شود. روش فرامطالعه دارای انواع و اقسام مختلفی می باشد که می توان به موارد زیر اشاره داشت:
۱. روش فراترکیب: بررسی و ارزیابی کیفی محتوا نخستین مطالعه در پژوهش های زمان گذشته.
۲. روش فرا تحلیل: بررسی و ارزیابی کمی محتوا و نخستین مطالعه در تحقیقات زمان گذشته.
۳. روش فرانظریه: بررسی و ارزیابی مطالعات و نخستین نظریه ها در تحقیقات زمان گذشته.
۴. تحقیق فرا روش: این تجزیه و تحلیل برای نخستین مطالعه و روش شناسی به کار میرود و به نوعی جزوه روش شناسی تحقیق در زمان گذشته محسوب می شود.
لطفا فرم زير را تكميل نمايد تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.
پایان نامه روش فراترکیب و آشنایی با شیوه های آن
روش فراترکیب جزو یکی از شیوه های تحقیق کیفی به حساب میآید. تحقیق فرا ترکیب نحوه مطالعات تحقیقات، در مورد موضوع دانشجو را با استفاده از شیوه کیفی مطالعه مورد ارزیابی و بررسی مجدد قرار میدهد. همچنین با استفاده از روش فراترکیب عقیده و دیدگاه جدیدی برای پژوهشگران و دانشجویان ایجاد می شود. علاوه بر این دانشجو با ادغام نتیجهگیری پژوهش های متعدد کیفی به نتایج جدید معتبری می رسد.
بعضی از دانشجویان امکان دارد برای شناخت روش فراترکیب دچار سردرگمی شوند. دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که روش فراترکیب تنها دوره کردن یادداشت برداری ها، ادبیات پژوهش های کیفی موضوع مورد نظر، بررسی و ارزیابی داده های اصلی و فرعی محسوب نمی شود. روش فراترکیب به ارزیابی و تحلیل داده ها و یافته های بدست آمده می پردازد.
با بهره گیری از این شیوه میتوان مطالعه تعداد فراوانی از پژوهش کیفی، نتیجه به دست آمده از داده های مرتبط با موضوع را ارتقا داد. در انتها دانشجو با استفاده از روش فراترکیب اطلاعات و دیدگاه بهتری نسبت به موضوع مورد نظر پیدا می کند.
به صورت کلی روش فراترکیب دارای هدف ارزیابی پژوهش و کسب کردن نتیجه گیری مطلوب برای برطرف کردن مشکلات پژوهش با بهره گیری از شیوه های جدید می باشد.
تفاوت میان روش فراترکیب و ادبیات موضوع
روش فراترکیب و ادبیات موضوع دارای تفاوتهای فراوانی هستند که شامل موارد زیر می شود:
– روش فراترکیب نسبت به ادبیات موضوع اطلاعات کامل تری را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
– ترتیب روش فراترکیب نسبت به ادبیات موضوع بسیار جامع طرح و کاملتر می باشد.
– ادبیات موضوع جزوه تجزیه و تحلیل ثانویه محسوب می شود. روش فراترکیب اینگونه نیست بلکه به تجزیه و تحلیل کردن داده ها و اطلاعات کسب شده می پردازد.
– روش فراترکیب اطلاعات کسب شده از پژوهش را به شکل ترکیبی توضیح می دهد.
تفاوت میان روش فراترکیب و فرا تحلیل
روش فراترکیب و فرا تحلیل دارای تفاوت هایی هستند که می توان به موارد زیر اشاره داشت:
– روش فراتحلیل به وسیله شیوه کمی به تجزیه و تحلیل موضوع می پردازد در حالیکه روش فراترکیب از طریق شیوه کیفی به بررسی و ارزیابی می پردازد
– شیوه فراتحلیل طبق اطلاعات کمی ادبیات موضوع و نحوه عملکرد های آماری عمل می کند. روش فراترکیب تنها بر مطالعات کیفی تمرکز دارد.
– یکی از پر اهمیت ترین تفاوت میان روش فراترکیب و فراتحلیل این می باشد که در روش فراترکیب اطلاعات از حالت کیفی به شکل کمی در می آیند. بدین معنا می باشد که پس از ارزیابی و بررسی چندین نتیجه گیری به وسیله شیوه کیفی باید یک نتیجه کامل و دقیق به صورت شیوه کمی ارائه شود. در صورتی که در شیوه فراتحلیل برعکس روش فراترکیب اطلاعات به شکل کمی هستند و باید تبدیل به کیفی شود.
– روش فراترکیب و فرا تحلیل دارای یک نقطه تشابه هستند و آن هم این است که از هر دو شیوه برای نظم دادن به مطالعات چند تحقیق در رابطه با یک موضوع بخصوص، دستیابی به اطلاعات کامل تر و توضیح صحیح آن مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید و ضررهای روش فراترکیب
یکی از معایب روش فراترکیب این می باشد که باید از طریق اشخاص با تجربه و ماهر صورت گیرد به دلیل اینکه احتیاج به مهارت بالا برای بررسی و تفسیر پژوهش با استفاده از شیوه کیفی دارد.
از فواید و مزایای روش فراترکیب در تحقیق می توان به کامل بودن تحقیق، معتبر بودن نتایج و اطلاعات به دست آمده اشاره داشت.
گام به گام روش تحقیق فراترکیب برای نوشتن پایان نامه
برای نوشتن پایان نامه از طریق روش تحقیق فرار ترکیب باید از اصول و قواعد بخصوصی پیروی کرد تا دانشجویان بتوانند برای انجام پایان نامه خود یک تحقیق باکیفیتی ارائه دهند. این نکات پر اهمیت و مهم شامل موارد زیر می شود:
– پرسش های مربوط به تحقیق خود را آماده کنید و به این نکته توجه داشته باشید که در روش فراترکیب پرسش های شما با چه چیزی آغاز شود. سعی کن پرسشهای مرتبط با موضوع خود را آماده و فرضیه های خود را معین کنید.
– ترتیب متن های خود را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید. سعی کنید از منابع معتبر داخلی و خارجی استفاده کنید و آنها را برای تجزیه و تحلیل ذخیره کنید.
– منابع و پژوهش های مربوط به موضوع خود را مورد ارزیابی قرار دهید و با بهره گیری از کلمات کلیدی، مقالاتی که دارای تشابه به موضوع شما هستند را مورد بررسی قرار دهید.
– منابع و اطلاعات استخراج شده را مورد تحلیل قرار دهید و آنها را با یکدیگر ترکیب کنید. یکی از پر اهمیتترین پخش پژوهشهای کیفی با بهرهگیری از روش فراترکیب، بررسی و ارزیابی صحیح اطلاعات و همچنین معتبر بودن آن می باشد.
– پایایی اطلاعات به دست آمده را مدیریت کنید. پایایی به معنای معتبر بودن می باشد. در پژوهش های کیفی معتبر بودن به معنی قابل دفاع بودن پژوهش، صحت داشتن و قابل پذیرش بودن آن و همچنین واکنش پذیری مثبت پژوهش می باشد. با بهرهگیری از ابزارها و نرم افزارهای تخصصی میتوان به تجزیه و تحلیل پایایی موضوع پرداخت. همینطور از طریق تجزیه و تحلیل چندین منبع درست و معتبر می توان تحقیقات را به اثبات رساند.
اطلاعات و منابع به دست آمده در این مرحله از روش فراترکیب، کلیه منابع و اطلاعاتی که از مرحله های قبل آنها را استخراج کردهاید را مورد ارزیابی و دسته بندی قرار دهید.
کاربرد روش فراترکیب برای انجام پایان نامه
روش فراترکیب یک نوع روش فرا مطالعه کیفی محسوب میشود که به استخراج منابع و اطلاعات کسب شده می پردازد و به تجزیه و تحلیل آنها میپردازد.
روش فراترکیب با ایجاد کردن نگرش سیستماتیک برای پژوهشگران، با استفاده از ترکیبی به تحقیق های کیفی متعدد به شناسایی موضوعات و استعاره های تازه می پردازد. علاوه بر این به خاطر وجود تحقیق های فراوان در رابطه با زمینه های مشابه در اکثر رشته ها ارزش و اهمیت بهره گیری از روش فراترکیب به عنوان یک روش تحقیق حائز اهمیت می باشد.