روش تحقیق کاربردی برای انجام پایان نامه
موسسه ترسیم دانش با دارا بودن سابقه کاری فراوان و تیم با تجربه آمادگی انجام کلیه پروژه های دانشجو در حوزههای تخصصی را دارد و در کلیه مراحل برای نوشتن پایان نامه دانشجویان را همراهی میکند.
موسسه ترسیم دانش همراه همیشگی دانشجویان می باشد و به صورت شبانه روزی آمادگی پاسخگویی به پرسش ها و مسائل دانشجویان هستند. هدف اصلی در این موسسه جلب رضایت دانشجویان می باشد. یکی از قسمت های پر اهمیت برای انجام پایان نامه شیوه پژوهش می باشد که یکی از این شیوه ها و روش تحقیق کاربردی نام دارد.
معنای تحقیق و پژوهش در انجام پایان نامه
تحقیق و پژوهش در انجام پایان نامه به معنی شناسایی و یافتن حقیقت می باشد. در حقیقت تحقیق و پژوهش به شکل منظم برای ارزیابی موضوع بخصوصی که احتیاج به راه حل دارد، می پردازد. تحقیق و پژوهش برای مدیران اطلاعاتی را ارائه می دهد تا بر اساس آن بتوانند تصمیم گیری کنند و راه حلی برای مشکلات پیدا کنند.
پژوهشگر گرامي جهت انجام تحقيق كاربردي فرم زير را تكميل نمائيد.
انواع و اقسام تحقیق برای نوشتن پایان نامه
شناختن نوع تحقیق برای نوشتن پایان نامه به پژوهشگر این امکان را می دهد تا بتواند با استفاده از شیوه های مطلوب تحقیق بهتری را ارائه دهد. به صورت کلی تحقیقات و پژوهش های علمی به شکل زیر دسته بندی می شود:
– دسته بندی طبق هدف
– دستهبندی طبق ماهیت و شیوه تحقیق
– پژوهش پیمایشی یا زمینه یابی
نحوه دسته بندی طبق هدف
دسته بندی طبق هدف شامل سه دسته می باشد که می توان به موارد زیر اشاره دارد:
- پژوهش بنیادی
تحقیق بنیادی، پژوهشی می باشد که به شناسایی ماهیت پدیده ها و ارتباط میان متغیرها، اصول و قواعد، ساخت آزمایش ها و نظریه ها و برای گسترش مرزهای دانش حوزه علمی می پردازد. هدف اصلی این نوع تحقیق توصیف ارتباط میان پدیده ها، آزمون فرضیه ها و افزایش دادن دانش در یک زمینه بخصوص می باشد.
- روش تحقیق کاربردی
تحقیق کاربردی پژوهشي می باشد که با بهره گیری از نتیجه پژوهش های بنیادی برای بهبود دادن و کامل کردن برخوردها، شیوه ها، ابزارها و وسایل، الگوهای جوامع انسانی صورت می گیرد. هدف از این تحقیق گسترش دادن دانش کاربردی در یک زمینه بخصوص می باشد.
- پژوهش علمی
پژوهش علمی به شکل عملی انجام میشود و شخص به جستجوی راه حل و ارزیابی صحیح در رابطه با موضوع بخصوص خود می باشد. هدف اصلی این پژوهش این است که دانشجو به شناخت بهتر در رابطه با موضوع خود دست پیدا کند. هدف این پژوهش ربطی به گسترش نظریههای علمی ندارد بلکه به برطرف کردن یک موضوع بخصوص می پردازد.
تحقیق کاربردی چیست؟
تحقیق کاربردی جزوه پژوهش هایی می باشد که کلیه نظریه ها، اصول و قواعدی که در پژوهش های پایه مورد تدوین قرار می گیرد را برای برطرف کردن مسئله های حقیقی از آن استفاده می کنند.
روش تحقیق کاربردی برای پیدا کردن راه حل موضوعات فوری با مسئله علمی تمرکز دارد. پس این پژوهش دارای جنبه علمی می باشد و معمولاً خود پژوهشگر برای رسیدن به نتیجه گیری در آن دخالت دارد. از این نوع پژوهش برای به کارگیری روش تازه جهت زندگی ایده آل تر در جامعه از آن استفاده می شود.
این پژوهش ها با بهره گیری از بستر شناختی و اطلاعاتی که با استفاده از پژوهشهای بنیادی به دست آمده برای برطرف کردن احتیاج های انسان ها و بهبود پیدا کردن ابزارها، شیوهها، اشیا ها و همچنین الگوها برای گسترش آسایش و ارتقا پیدا کردن سطح زندگی انسان ها مورد بهره گیری قرار میگیرند.
قابل ذکر است که به نوعی از روش تحقیق کاربردی، پژوهش توسعه ای هم می گویند که هدف آن این است که نشان می دهد به چه صورت تولید بیشتر می شود یا شیوه های جدید تولید کالاها چیست. شکل کلی این پژوهش ها دارای هدف گسترش و بهبود پیدا کردن شیوه ها کالاها میباشد و به همین روش تحقیق کاربردی حائز اهمیت می باشد.
هدف اصلی شیوه تحقیق کاربردی
هدف اصلی در تحقیق کاربردی صرفاً کشف علمی نمی باشد بلکه در ارزیابی و تحلیل دانش کاربرد دارد. موضوع تحقیق را در تعلیم و تربیت مشکلات روزمره مورد انتخاب قرار می دهد.
کاربرد روش تحقیق کاربردی را توضیح دهید.
روش تحقیق کاربردی معمولاً به شکل توصیفی به کار می رود و به دلیل داشتن کاربرد علمی فوری دارای برتری بخصوصی می باشد. اشخاصی که از طریق کسب و کارها، موسسه های دولتی و خدمات اجتماعی، نهادهای بهداشتی مشغول فعالیت هستند از روش تحقیق کاربردی استفاده می کنند. تصمیم گیری برای شروع بازاریابی، تصمیم گیری برای ادامه یا به انتها رساندن یک برنامه امکان دارد از طریق تحقیق کاربردی صورت گیرد.
خصوصیات تحقیق کاربردی برای انجام پایان نامه
تحقیق کاربردی برای انجام پایان نامه دارای ویژگی های بخصوصی می باشد که شامل موارد زیر می شود:
– از لحاظ زمانی زودتر از پژوهش های بنیادی صورت می گیرد.
– دارای درآمد ایدهآلی می باشد و به همین خاطر طرفداران فراوانی دارد.
– معمولا نهادهای دولتی و خصوصی، کارخانه ها، گاهی اوقات دانشگاه ها و مرکز های پژوهشی از تحقیق کاربردی بهره گیری می کند.
شباهت میان تحقیق کاربردی و بنیادی
پژوهش بنیادی با استفاده از شیوه تجربی صورت می گیرد که هدف اصلی آن به وجود آوردن معرفتی تازه در رابطه با رویکرد های بنیادین می باشد. این نوع پژوهش مجاز به ایجاد حقایق و فرضیه ها به صورت تدریجی و در فضای آرام و به دور از عوامل خارجی تاثیرگذار می باشد.
روش تحقیق کاربردی هم بر همین امر استوار می باشد. ولی با این تفاوت که در این تحقیق از روش شناسی علمی برای جمع آوری اطلاعات و توضیح مسائل ناگهانی و راه های مقابله با آن بهره گیری می شود. فضای روش تحقیق کاربردی معمولاً به هم ریخته می باشد که با فشار هایی برای دستیابی به جواب های قطعی و مطلوب شرایط شغلی روبرو می باشد.
تفاوت میان تحقیق کاربردی و بنیادی
تحقیق کاربردی و بنیادی برای نوشتن پایان نامه تفاوت های وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:
– داشتن تفاوت در اهداف
خصوصیات اصلی تحقیق بنیادی این است که برای ایجاد دانش و معرفتی فراگیر ایجاد شده است. در حقیقت دانش و معرفت جزو یک هدف نهایی برای تحقیق بنیادی محسوب می شود.
اما هدف اصلی روش تحقیق کاربردی این می باشد که درک افراد را از یک مشکل بخصوص بیشتر میکند، البته تحقیق کاربردی امکان دارد منجر به ایجاد شدن معرفت و دانش بشود ولی پایه آن محکم نمی باشد.
– تفاوت در شیوه ها و روش ها
تفاوت های اساسی میان شیوههای تحقیق کاربردی و بنیادی در تاکید نسبی بر اعتبار درونی و بیرونی آن ها می باشد. در صورتی که برای هر دو نوع تحقیق اعتبار درونی الزامی می باشد که در تحقیق کاربردی اعتبار بیرونی برای نوشتن پایان نامه حائز اهمیت می باشد.
کاربرد و اهمیت تحقیق کاربردی برای انجام پایان نامه ارشد و دکتری
انتخاب عنوان تحقیق بستگی به علاقه محقق دارد که البته این کار احتیاج به تجربه فراوان دارد. دانشجو میتواند با بهره گیری از کارشناسان و سایر پژوهشگران دیگر موضوع خود را برای نوشتن پایان نامه انتخاب کند.
بعد از به اتمام رسیدن مبانی نظری و پیشینه پژوهش هنگامی که تحقیق کاربردی می باشد یعنی برای برطرف کردن مشکلات نهادها از آن استفاده می شود بهتر است پژوهشگر نهاد و سازمان مورد نظر خود را معرفی کند که برای معرفی ایده آل تر شرح کلی در رابطه با تاریخچه نهاد، نمودار های نهاد، کالای خدمات آن نهاد را ارائه دهد.