روش نوشتن پایان نامه حوزوی کارشناسی ارشد
عملکرد تصمیم گیری در رابطه با انجام پایان نامه حوزوی بعد از به دست آوردن اطلاعات کلی از موضوعات تخصصی مربوط به رشته تحصیلی شروع می شود. شروع زودتر مطالعات برای کسب کردن موضوع مورد علاقه می تواند موفقیت نهایی تحقیق را برای دانشجویان ضمانت کند.
موسسه ترسيم دانش آماده همكاري با شما عزيزان مي باشد.
بهترین پایان نامه های علمی جزو آخرین مرحله آموزشی در رابطه با مقطع کارشناسی ارشد و دکترا محسوب می شود که دانشجو بعد از تدوین و دفاع از موضوع خود در حضور داوران مدرک خود را دریافت خواهند کرد. بعد از آنکه طرح پایان نامه علمی از طریق متخصص مورد تایید واقع شد نویسنده باید با توجه به قانون و با نظارت مشاوره خود آن را به تدوین کردن بپردازد.
مهلت و قانون بخصوص انجام پایان نامه حوزوی
۱. انجام پایان نامه حوزوی از طریق تاریخ تصویب طرح موضوع شروع میشود. برای پایان نامه کارشناسی ارشد حداقل زمان 9 الی ۱۸ ماه می باشد و برای انجام پایان نامه حوزوی دکترا حداقل زمان میان ۱ الی ۳ سال در نظر گرفته شده است. البته دانشجویان میتوانند در صورت موجه بودن علت خود بعد از دریافت موافقت استادان و تصویب کمیته زمان خود را تا یکسال تمدید کنند.
۲. عدم ارائه پایان نامه حوزوی در زمان مشخص شده به معنای انصراف دانشجو محسوب می شود. پس اگر پژوهشگر به این نتیجه رسید که توانایی به پایان رساندن پایان نامه خود را ندارد پیش از به پایان رسیدن مهلت قانونی باید فرم درخواست تمدید مهلت را پر کند. بعد از گرفتن موافقت و امضای استادان به مدارج علمی آن را تحویل دهد. برای اضافه کردن مهلت تدوین از طریق کمیته تخصصی امکان پذیر می باشد.
نکات پر اهمیت در رابطه با محتوای انجام پایان نامه حوزوی
برای انجام پایان نامه حوزوی دانشجو باید از نظر ظاهر و محتوا به خصوصیات زیر اهمیت دهد:
۱. نگارش پایان نامه حوزوی باید از منبع های دارای اعتبار و به روز بهره گیری کرد. منظور از منبع به روز قدیمی بودن مطالب نمی باشد بلکه درست و معتبر بودن آن اثر مد نظر است.
۲. قانون های دستوری نگارشی انجام پایان نامه حوزوی باید رعایت شود و تا حد امکان ویرایش شود. از حالت گفتاری برای نوشتن پایان نامه جلوگیری شود و سعی کنید به شکل نوشتاری آن را تهیه کنید. از کلمات مترادف، تکرار کردن کلمات و قلم فرسایی جلوگیری شود. علاوه بر این از جملات شاعرانه، احساسی و از کلمات رکیک جداً خودداری شود. همچنین پایان نامه باید بدون غلط تایپی باشد.
۳. پایان نامه باید از طریق پژوهش و ابتکار خود دانشجو صورت گیرد نه به شکل گروهی
۴. موضوع بحث و گفت و گو باید به شکل واضح و آشکار باشد.
۵. عقاید اطرافیان باید به صورت گویا و واضح و بدون وجود واسطه بازگو شود.
۶. نظم و ارتباط کامل میان جملات باید رعایت شود.
۷. انجام پایان نامه حوزوی می تواند از طریق ترجمه آثار علمی و همچنین تجزیه و تحلیل مطلوب از طریق مترجم صورت گیرد.
نکات پر اهمیت برای تایپ جهت انجام پایان نامه حوزوی
۱. برای تایپ جهت انجام پایان نامه حوزوی باید از طریق نرم افزار word صورت گیرد. بهتر می باشد که برای تایپ پایان نامه به اشخاص با تجربه رجوع شود و هنگام پایان کار نسخه کامل آن را دریافت کنید. به دلیل اینکه امکان دارد پایان نامه بعد از ارزیابی از طریق داوران احتیاج به ویرایش داشته باشد و علاوه بر این این فایل باید هنگام پایان کار به همراه اصل آن تحویل مدارج علمی داده شود.
۲. حداقل صفحات برای انجام پایان نامه حوزوی در مقطع کارشناسی ارشد 100 صفحه و در مقطع دکترا ۱۵۰ صفحه باید نوشته شود که هر کدام از این صفحات حداقل ۲۵۰ کلمه دارا باشد.
ساختار ظاهری پایان نامه حوزوی
۱. ساختار جلد پایان نامه
برای پایان نامه حوزوی بر روی جلد آن باید موارد زیر نوشته شود:
– درج کردن آرم مرکز مدیریت
– سطح و موضوع رساله
– به کار بردن اسامی استادان راهنما و مشاوران آن
– ذکر کردن اسم نویسنده
– درج کردن سال به پایان رساندن تدوین
۲. ایجاد صفحه بسم الله الرحمن الرحیم: برای این صفحه معمولاً از طریق تصویر های آماده کلمهی بسم الله در اندازه های متعدد بهره گیری می شود.
۳. تکرار عوامل شده درج شده بر روی جلد: در نسخه پیش از دفاعیه این برگه الزامی نیست. بدین معنا که در صفحه اول طرح جلد پایان نامه و در صفحه دوم بسم الله نوشته می شود.
۴. بهکارگیری صفحه تقدیم
اگر دانشجو بخواهد پایان نامه خود را به فردی تقدیم کند می تواند این صفحه را به پایان نامه خود اضافه کند و کمتر از ۱۰ سطر متن مورد نظر خود را یادداشت کند. در حقیقت الزامی نمی باشد که دانشجویان عمل تقدیم را در پایان نامه خود انجام دهد این روش نوعی قدرشناسی از صاحب پایان نامه محسوب می شود.
۵. صفحه تقدیر و تشکر
نویسنده می تواند در این صفحه از تمامی اساتید و مرکز های علمی که در انجام پایان نامه حوزوی به دانشجو کمک کردهاند از آنها تشکر و قدردانی کند. این صفحه برای انجام پایان نامه کاملا اختیاری می باشد اما بهتر است که از آن استفاده کنید.
۶. خلاصه نویسی پایان نامه
نویسنده در این بخش خلاصهای از پایان نامه خود را در یک صفحه کمتر از ۳۰۰ کلمه بیان می کند.
۷. ایجاد فهرست مطالب
در این قسمت باید عنوان های هر مطلب، فصل و تیترهای آن همراه با شماره گذاری صفحه ذکر شود.
۸. نوشتن مقدمه
برای مقدمه انجام پایان نامه حوزوی باید به نکات زیر توجه داشت:
– تفسیر و توضیح موضوع پایان نامه
– ذکر کردن اهمیت و جایگاه موضوع در پایان نامه
– ذکر کردن هدف از پژوهش
– بیان پرسش های اصلی و فرعی در رابطه با موضوع پایان نامه
– ذکر کردن پیشینه پژوهش و نقاط مشابه، جداسازی این پژوهش با سایر پژوهش های مشابه
– توصیف شیوه تحقیق
۹. فصل ها در پایان نامه حوزوی
پایان نامه حوزوی باید از لحاظ ساختار منطقی به نظر برسد به این معنا که دارای حداقل دو قسمت که هر قسمت دارای دو فصل و در هر فصل چندین عنوان و تیتر اصلی و فرعی دارا باشد. در انتهای هر کدام از فصل ها بحث و گفتگو باید به شکل واضح ذکر شود.
دانشجو باید در قسمت اول به مفاهیم کلیدی بپردازد و فصل اول را مختص به توضیح لغت ها، اصلاحات، کلمات و همچنین کلمات کلیدی بحث و گفت و گو قرار دهد. سایر فصل های دیگر در قسمت اول باید با موضوع پایان نامه تناسب داشته باشد. قسمت های دوم و سوم پایان نامه جزو بحثهای اصلی محسوب میشود. در قسمت پایانی فصل پایان نامه پژوهشگر باید جواب پرسش های اصلی پژوهش خود را بیان کند و به نتیجه گیری و ذکر پیشنهادات خود بپردازد.
۱۰. ارائه فهرست منابع برای انجام پایان نامه حوزوی
فهرست منابع در کنار پاورقی باید در انتهای پایان نامه ذکر شود. البته باید به این نکته توجه داشت که در قسمت پاورقی بیان ویژگی های نویسنده، اسم کتاب، درج شماره بر روی جلد و صفحه کافی می باشد. اما درفهرست انتهای پایان نامه ویژگی های کامل منابع بهره گیری شده در پایان نامه باید به ترتیب حروف الفبا درج شود.
روش های درج پاورقی جهت انجام پایان نامه حوزوی
– در قسمت پاورقی باید از تعریف و تمجید جلوگیری شود.
– هنگامی که در متن از آیه و حدیث بهره گیری می شود اگر به زبان فارسی باشد باید عبارت عربی آن و برعکس اگر کلمات عربی باشد باید ترجمه فارسی آن در قسمت پاورقی قرار گیرد.