آموزش جامع نوشتن فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد
فصل دوم يكي از پر اهميت ترين فصل هاي پايان نامه است.
هر پایان نامه دارای ۵ فصل پر اهمیت و پر کاربرد می باشد که هر کدام از آنها از لحاظ هدف و شیوه نگارش با یکدیگر تفاوت دارند. موسسه ترسیم دانش در این مقاله قصد دارد به طور خلاصه در رابطه با نحوه نگارش فصل دوم پایان نامه بپردازد. همچنین دانشجویان را با فصل دوم پایان نامه آشنا کند.
فصل دوم پایان نامه شامل چیست؟
فصل دوم پایان نامه دارای حجم فراوان می باشد و در حقیقت این فصل جزو اصلی ترین قسمت برای
انجام پایان نامه می باشد. فصل دوم پایان نامه به منظور جمع آوری اطلاعات نوشته میشود و دارای عناوینی مثل: ارزیابی مبانی پژوهش و تحقیق، ارزیابی ادبیات موضوع و ارزیابی کردن مبانی نظری تحقیق می باشد.
برخی اوقات دانشجویان تصور میکنند که این قسمت از پایان نامه بسیار ساده و راحت می باشد به دلیل اینکه میتوانند از طریق جستجو در اینترنت به اطلاعات و کلید واژه ها دستیابی پیدا کنند. در صورتی که این تصور غلط است و این فصل دارای اهمیت فراوانی می باشد.
پژوهشگر گرامي جهت مشاوره در انجام پايان نامه فرم زير را تكميل نمائيد.
فصلدوم پایان نامه ارشد را چگونه بنویسیم؟
برای نوشتن فصل دوم پایان نامه و نگارش آن باید پایان نامه هایی که با نمرات عالی ارائه شده اند را مطالعه کنید و از آنها الگوبرداری کنید. البته نگارش فصل دوم پایان نامه بستگی به طرز فکر شما دارد.
پس دانشجو باید کلیه استانداردهای نگارشی مثل علامت گذاری درست را رعایت کند. یکی از ایده آل ترین افزونه های وردپرس نرم افزار ویراستار می باشد که دانشجو میتواند از این افزونه برای نوشتن پایان نامه استفاده کند.
فصل دوم پایان نامه چند صفحه باید باشد؟
هر دانشگاه در رابطه با نگارش فصل دوم پایان نامه دارای قوانین بخصوصی هستند. رعایت این قوانین اهمیت دارد در حقیقت مطالب باید به صورتی نوشته شود که مکمل یکدیگر باشد و نظم مطالب در آن رعایت شود. همچنین مطالب باید به صورتی انجام شود که معمولا میان ۱۵ تا ۴۰ صفحه باشد. بنابراین زیاده روی یا کم گویی هر دو یکی از علائم ضعف در نگارش فصل دوم پایان نامه محسوب می شود.
روش دسته بندی نگارش فصل دوم پایان نامه برای پیشنیه تحقیق
نگارش فصل دوم پایان نامه باید مطلب ها به شکل منظم دسته بندی شوند. در قسمت اول در رابطه با موضوع پژوهش پرداخته شود و بعد از آن مطالب کلی تحقیق را شرح دهید. در قدم بعدی موضوع و فرضیه های تحقیق که شامل فرضیه های فرعی و اصلی می باشد را تک به تک مشخص می کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که مطالب باید واضح و روشن باشد تا خواننده به راحتی بتواند ارزش تحقیق شما را درک کند. در قسمت دوم از فصل دوم به دوره یافته ها و نتیجه پژوهش هایی که از قبل انجام شده می پردازید. این قسمت شامل پژوهش داخلی و خارجی می باشد.
نکات کاربردی برای گردآوری اطلاعات فصل دوم پایان نامه
برای گردآوری اطلاعات فصل دوم پایان نامه باید به چند نکته کاربردی اهمیت دهید که مهمتر از همه این عوامل گردآوری مطالب معتبر برای نوشتن پایان نامه می باشد. پس برای گردآوری اطلاعات فقط به جستجوی اینترنت نپردازید.
علاوه بر جستجو در میان مقاله های بین المللی و سایت های دارای اعتبار می توانید از منبع های متعدد و کتابخانهها هم بهره گیری کنید. نکته دوم که برای اساتید حائز اهمیت است به روز بودن تاریخ پژوهش و مقاله می باشد.
به دلیل اینکه به روز بودن مطالب برای انجام پایان نامه مقاله شما را معتبر می سازد. امکان دارد که دانشجو با بی دقتی خود از پژوهش بدون خلاقیت تقلید کند که این موضوع باعث از بین رفتن اعتبار تحقیق شما می شود. برای ایجاد خلاقیت باید به مطالعه مقاله های قبلی و جمعآوری شیوه های متعدد پرداخت.
فصل دوم پایان نامه شامل چه مواردی است؟
فصل دوم پایان نامه به ترتیب شامل موارد زیر می شود:
۱. مقدمه: توضیح و تفسیر محتوای فصل
۲. مبانی نظری: نظریه ای می باشد که با موضوع شما ارتباط دارد و در فصل پنجم از آن استفاده می شود.
۳. پیشینه تحقیق: پژوهش های داخلی و خارجی در رابطه با مطالب شما
۴. خلاصه نویسی کلی: خلاصه ای از موضوع ادبیات پیشینه تحقیق
۵. چهارچوب نظری: توضیح و تفسیر متغیرهای تحقیق
۶. طرح مفهومی: ارتباط میان طرح نظری یا تئوری
۷. چکیده ای از مطالب: چکیده ای از مطالب مطرح شده
در قسمت مبانی نظری برای واضح بودن نظریه و مفهوم آن میتوانید مفاهیم اصلی تحقیق خود را معین کنید. با استفاده از نوشته های پژوهشگران و نویسندگان متعدد به صورت منظم به توضیح و شرح این مطالب به شکل علمی بپردازید.
مراحل انتخاب مبانی نظری برای انجام پایان نامه
برای انتخاب مبانی نظری مراحل آن حائز اهمیت هستند و با بهره گیری از آن برای نوشتن پایان نامه میتوانید تحقیق و پژوهش باکیفیتی را ارائه دهید. این موارد شامل موارد زیر می شود:
۱. تجزیه و تحلیل فرضیه ها در موضوع تحقیق
۲. بررسی و ارزیابی نظریه های قبلی
۳. تعیین کردن نوع نظریه مبانی برای تحقیق
۴. ارزیابی کردن کلیه جوانب و عملکرد تئوری ها
۵. مشخص کردن عملکرد مطلوب در تئوری برای ارائه طرح تحقیق
۶. ارزیابی کردن تاریخچه و نحوه شکل گرفتن عملکرد مورد نظر
۷. ارزیابی کردن صاحب نظران در عملکرد
۸. شرح متغیرهای تحقیق از نظر صاحب نظران
۹. تجزیه و تحلیل تعریف های مطرح شده و تعیین نمودن تعریف ها در تحقیق برای متغیر ها
۱۰. گردآوری مبانی نظری تحقیق به شکل منظم
یکی از وظایف مهم محقق در فصل دوم پایان نامه ارزیابی پیشینه تحقیق می باشد. به دلیل اینکه از این راه می تواند به نقد و بررسی، ارزیابی انتقادی، شرح و توضیح، تجزیه موضوعات و پژوهش هایی که قبلاً در موضوع های مشابه تحقیق انجام داده اند، بپردازند. همچنین عقاید و پژوهشهای متعددی را برای افزایش اطلاعات محقق با یکدیگر مقایسه کند.
دانشجویان برای به دست آوردن نتیجه مطلوب برای انجام پایان نامه باید به ارزیابی و تحلیل مقالات، پایان نامه و کتاب ها در داخل یا خارج بپردازد.
مراحل نگارش پیشینه تحقیق ایده آل
به عقیده کارشناسان بهتر می باشدکه برای نگارش پیشینه تحقیق وکسب نتیجه ایده آل به مراحل زیر بپردازید:
– مشخص کردن واژگان کلیدی
– جستجو کردن در منبع های متعدد
– کسب منابع معتبر
– دسته بندی کردن منابع
– برگزیدن منابع مشخص
– خلاصه نویسی منابع
– نقد و بررسی منابع
– جمع آوری مبانی تجربی در پیشنیه تحقیق
پایان نامه از لحاظ ارزش و اهمیت همانند پیریزی یک بنا می باشد. بنابراین در نخستین مرحله مطالب را دسته بندی و به شکل منظم گردآوری کنید. در دومین مرحله اطلاعات تحقیق های گذشته را مورد ارزیابی قرار دهید و به شکل دقیقتر رابطه آنها را با موضوع خود شناسایی کنید و در آخر پرسش تحقیق خود را معین کنید.
در سومین مرحله کلیه اطلاعات گردآوری شده را به شکل واضح و آشکار خلاصه کنید. با بهرهگیری از جدول ها و نمودارها پرسش تحقیق خود را طرح کنید. دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که فصل دوم به دانشجو و تحقیق آنها اعتبار می بخشد.
بنابراین برای نوشتن پایان نامه خود به آن اهمیت دهید. هر چقدر که پژوهشگر بتواند در فصل دوم پایان نامه پژوهش های خود را افزایش دهد و تئوری های فراوانی را ارائه دهد، میتواند تکمیل فصل ۵ پایان نامه خود را با کیفیت تر و ساده تر ارائه دهد.