دانشگاه های معتبر و خلاق جهان
رتبه بندی خلاق ترین دانشگاه های معتبر از طریق پایگاه isi نشانگر این می باشد که تعداد مقالات مشارکتی دانشگاه با صنعت، تولید علم و دانش و مقدار اختراعات پر اهمیت ترین معیارهای خلاقیت در دانشگاهها محسوب میشود.
یکی از مشغله های پر اهمیت در کلیه کشورها کاربردی کردن علم و دانش عرضه شده می باشد.
تا پیش از آغاز جنگ جهانی دوم دانشگاهها به شکل سازمان های آموزشی بودند ولی پس از اتمام جنگ انتظارات تحقیقی از دانشگاههای معتبر بیشتر شد.
از آغاز سال ۱۹۹۴ به دنبال عرضه علم و دانش کاربردی میباشد دانشی که در کنار موثر بودن در شبکه های علمی بین المللی در زمینه های اقتصادی و اجتماعی کاربرد داشته باشد. از این طرف شاخص های سنجش مقدار پیشرفت علم و دانش تحول پیدا کرده و مرتباً در حال پیشرفت می باشد.
خلاقیت و نوآوری از پر اهمیت ترین ملاک های دنیای تجارت محسوب میشود. بنابراین انتظار میرود که دانشگاههای معتبر علمی بیشتر عرضه شوند و در کنار اثربخشی اقتصادی و اجتماعی به خلاقیت در دنیای تجارت کمک کنند.
معمولا خلاقیت به محصولات به روز و ایده های جدید بستگی دارد همچنین احتیاج به یک تفکر خلاقانه دارد و تقویت آن احتیاج به برنامه ریزی و کنترل سیاستگزاران علمی در دانشگاههای معتبر می باشد.
از نظر معنا شناسی خلاقیت و نوآوری دارای مفهوم و با معنی های متعدد می باشد که این عوامل باعث دشوار شدن در سنجش شده است. با اتمام جنگ جهانی دوم و به شکل همزمان با گسترده شدن اهمیت اقتصاد ، پژوهشگران و سرمایهگذاران به دنبال شاخصهای کمی می باشند که بتوانند به وسیله آن نوآوری و خلاقیت را در دانشگاههای معتبر بسنجد.
این شاخص ها نشانگر این می باشد که کدام یک از دانشگاه ها علمی را عرضه میکنند که برای دارای بیشترین مقدار خلاقیت و نوآوری می باشد. به بیان دیگر موثر بودن علم و دانش عرضه شده در زمینه تجارت و اقتصاد مورد ارزیابی واقع شده است که صد دانشگاه های معتبر ایدهآل در دنیا در زمینه خلاقیت از طریق پایگاه isi شناسایی شده است.
در آغاز کار ۵۰۰ سازمان های دولتی و دانشگاهی که دارای بیشترین مقدار مقالات در میان سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ بودهاند در نشریات علمی نمایه شدهاند که از طریق پایگاه isi انتشار پیدا کردهاند و مورد شناسایی قرار گرفته اند.
قدم بعدی برای سنجش نوآوری دانشگاه های معتبر هنگامی می باشد که دانشگاهها با بیشترین اختراعات به ثبت برسند. با این تصور که استناد اختراعات به مقالات نشانگر بهره گیری از آن مقاله علمی جهت اختراع می باشد. بنابراین مقدار استناد های انجام شده از تمامی اختراعات به ثبت رسیده به مقالات علمی ۵۰۰ دانشگاه های معتبر مورد انتخاب گردیده و محاسبه شده است.
معیارهای پر اهمیت جهت سنجش نوآوری در دانشگاه های معتبر
معیار های پر اهمیت جهت سنجش و نوآوری در دانشگاههای معتبر شامل: مدت زمان و تعداد اختراعات به ثبت رسیده، استناد های دریافت شده از طریق اختراعات به ثبت رسیده، مقدار استنادهای اختراعات به ثبت رسیده در کمیت علم و دانش در دانشگاه های معتبر، مقدار مقاله های مشارکتی در دانشگاههای معتبر با قسمت صنعت، کمیت عرضه علم و دانش و موثر بودن استنادی مقالات صنعتی در دانشگاه های معتبر می باشد.
طبق طبقه بندی پایگاه های isi نصف دانشگاههای معتبر خلاق و نوآور مربوط به آمریکا میباشد. دانشگاه های معتبر استنفورد، موسسه ماساچوست، هاروارد واشنگتن میشیگان و دانشگاه نورث وسترن جزوه ۵ دانشگاه های معتبر برتر دنیا از نظر نوآوری و خلاقیت محسوب می شوند. علاوه بر این در کشورهایی مانند ژاپن، کرهجنوبی، فرانسه، انگلستان، کانادا و غیره هر کدام از میان 1 تا 9 دانشگاههای معتبر در میان صد دانشگاه نوآور و خلاق دنیا را دارا می باشند.
کشورها برای گسترش پیدا کردن علم و دانش ناچار هستند که علاوه بر اینکه پارادایم های تازه را درک کند بلکه باید به کنترل سازمانهای علمی خود بپردازند.
کشور ما نسبت به سالهای گذشته بیشتر از هرچیز جزو کمیت اعضای علم و دانش و مقدار مقالات تایید شده واقع شده است. کیفیت علم و دانش یکی از پر اهمیت ترین عوامل سنجش مقدار پیشرفت علمی و دانش در کشورها محسوب می شود. به دلیل اینکه علم و دانشی که مورد بهره گیری واقع نشود موثر نمی باشد.
دیپلماسی علم و دانش در کنار این که جزو اسناد بالادستی واقع شده است در حال حاضر به عنوان یک ابزار پراهمیت برای تبدیل کردن دانش به قدرت و همینطور ثروت مورد توجه قرار گرفته و جزو پیشرفتهترین و ایده آل ترین کشور های علمی دنیا واقع شده است. به صورتی که قدرتمندترین و باتجربه ترین سیاستمداران به تایید آن پرداخته اند. موثر بودن اقتصاد و اجتماعی یکی از عوامل پر اهمیت در علم و دانش بهروز محسوب میشود که دانشگاههای معتبر در دانش به روز در بُعد خلاقیت نیز موثر می باشند.
یکی از پر اهمیت ترین مشغله های دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مورد تایید بودن دانشگاه از طریق وزارت علوم پزشکی می باشد. از این طرف بسیار پر اهمیت می باشد که دانشجو بتواند پیش از انتخاب نهایی خود دانشگاه مد نظر خود را در لیست دانشگاه های مورد تایید در وزارت علوم به دست آورد تا بتواند از این طریق با خیال راحت به ادامه تحصیل بپردازد. دانشجویان می توانند از طریق سایت موسسه ترسیم دانش با لیست و طبقه بندی دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم آشنایی پیدا کنند.
لیست دانشگاه ها و موسسات ایدهآل و مورد تایید وزارت علوم
دانشگاه ها و موسسات ایده آل از نظر تاییدیه وزارت علوم ارائه دهنده مدارک تحصیلی دارای اعتبار در سطح بین المللی می باشند. دانشجویانی که قصد دارند از طریق این دانشگاه ها به تحصیل بپردازند باید بدانند که مدرک خود از لحاظ اعتبار و تایید وزارت علوم در رابطه با یافتن شغل مطلوب مشکلی نداشته باشد.
علاوه بر این دانشجویانی که برای ادامه تحصیل قصد مهاجرت داشته باشد در قدم اول الزامی می باشد که مدرک دانشگاهی آنها از طریق دانشگاه مدنظر مورد ارزیابی قرار گیرد که این امر از طریق وزارت علوم مورد تایید قرار می گیرد. دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که امکان دارد موقعیت و اعتبار بعضی از دانشگاه ها از بین برود یا اینکه تعدادی از دانشگاه ها از لحاظ موقعیت علمی و پژوهشی پیشرفت داشته باشند و در رتبه ایدهآل تری قرار بگیرند. لیست بعضی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم شامل موارد زیر می باشد:
– دانشگاه کشاورزی
– دانشگاه فنی حیدریه
– دانشگاه فنی توحید اصفهان
– دانشگاه علوم زمین
– پژوهشکده های حمل ونقل
– پژوهشکده های هنر
– پژوهشکده الکترونیک و مخابرات شهید بهشتی
– دانشگاه اصول الدین
– دانشگاه ارتباط بین المللی
– پژوهشکده مواد وانرژی
– دانشگاه علوم فارابی
– دانشگاه قرآنی اصفهان
– دانشگاه افسری امام علی
موسسات آموزش غیر انتفاعی شیراز
– موسسات غیر دولتی ساریان
– موسسات غیر دولتی لاهیجان
– موسسات غیر انتفاعی محلات
– موسسات آموزش غیر دولتی قزوین
– موسسات غیر دولتی ساوه
موسسه آموزشی مهر اراک
– موسسات تحقیقی حکمت و فلسفه
– موسسه آموزشی شاندیز
– موسسات آموزشی غیر دولتی گلستان
– موسسات آموزشی غیر انتفاعی صائب
– موسسه آموزش و تحقیق مدیریت و برنامه ریزی