آموزش جامع ساختار پایان نامه کارشناسی
فعالیت های دانشگاهی و پایان نامه کارشناسی دارای جایگاه بخصوصی میباشد این جایگاه هنگامی موثر می باشد که آموزش پژوهش مدار باشد. تحصیلات تکمیلی جزوه مهم ترین فعالیت پژوهشی هنگام تحقیق محسوب میشود و در دانشگاه حائز اهمیت می باشد. به صورت کلی تحصیلات تکمیلی فرایندی می باشد که پژوهشگران آینده با آموزش نگارش پایان نامه خود نخستین فعالیت های تحقیقی خود را برای برطرف کردن مسئله های اجتماعی و گسترش دانش آن را تجربه خواهند کرد.
دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که تنها راه گذراندن تحصیلات تکمیلی در پایان نامه ارشد مسلط بودن به مقاله نویسی می باشد. موسسه ترسیم دانش با بهره گیری از تجربیات کلیه کارشناسان خود میتواند دانشجویان را برای انجام تحقیق پایان نامه کارشناسی آماده کند. همچنین آماده خدمت رسانی در رابطه با انجام پایان نامه ارشد و دکترا در کلیه حوزه های مهندسی، علوم انسانی و هنر میباشند.
اصول پایان نامه کارشناسی ارشد
آمارها نشان گر این است که ۷۰ درصد عوامل دلیل رد شدن یک مقاله به دلیل عدم رعایت بعضی از قوانین نگارشی یا ویرایشی آن می باشد. برای نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد در پروژه های تحصیلی باید اصول آن را رعایت کرد. به دلیل این که با رعایت قوانین آن نگارش مطلب برای دانشجویان راحت تر می شود و همچنین خواننده می تواند به راحتی آن را مطالعه کند. اصول پایان نامه کارشناسی ارشد شامل موارد زیر می شود:
۱. اصول تنظیم مطالب
۲. اصول نگارش و نحوه نوشتن مطالب
۳. اصول منابع مطالب
هنگامی که مشغول نوشتن پایان نامه ارشد خود هستید باید اصول نگارش و جزئیات آن را رعایت کنید و بعد از به پایان رساندن نگارش خود باید مقاله خود را ویرایش و آن را با دقت کامل اصلاح کنید. توصیه میشود که قبل از شروع نگارش در رابطه با شرایط خطابی خود و اهمیت دادن به نکاتی که باید آن را رعایت کنید تصمیم گیری کنید و بعد از اتمام نگارش به ویرایش آن بپردازید.
در انتهای پایان نامه ارشد منابع باید به صورت استاندارد نوشته شود. این نکته را در نظر داشته باشید که منابع مورد استفاده در پایان نامه باید به شکل مستقیم در دسترس شما قرار گیرد. بهره گیری از سایر مقالات و پایان نامه ها در تحقیق جزو سرقت ادبی به حساب می آید.
روش تنظیم پایان نامه کارشناسی
روش تنظیم پایان نامه کارشناسی شامل موارد زیر می شود:
- عنوان صفحه
۲. مقدمه و در صورت احتیاج قدردانی کردن از اساتید
۳. لیستی از مطالب
۴. فصل اول پایان نامه کارشناسی و کلیات پژوهش که شامل: بازگو کردن مسئله، بیان اهمیت تحقیق، مشخص کردن هدف، پرسش ها و فرضیات
۵. فصل دوم پایان نامه ارشد و پیشینه تاریخی پژوهش که شامل: مبانی نظری و پیشینه تحقیق می باشد.
۶. فصل سوم: شیوه پژوهش
۷. فصل چهارم: فراهم کردن اطلاعاتی از پژوهش و بررسی و ارزیابی آن
۸. فصل پنجم، چکیده ای از پژوهش و نتیجه گیری که شامل: گرد آوری اطلاعات و نتیجه گیری، محدودیت ها و پیشنهادات
۹. لیستی از منابع
۱۰. ایجاد پیوست
اجزای اصلی فصل اول در پایان نامه کارشناسی
اعضای اصلی فصل اول در پایان نامه کارشناسی شامل موارد زیر می شود:
– نوشتن مقدمه
– بازگو کردن مسئله( توضیح موضوع پژوهش)
– پیشینه و سابقه موضوع پژوهش
– ارزش و اهمیت موضوع پژوهش
– مشخص کردن اهداف پژوهش
– چارچوب نظری پژوهش
– مدل تجزیه و تحلیل پژوهش
– فرضیات پژوهش
– قلمرو مکانی پژوهش(جامعه آماری)
– قلمرو زمانی پژوهش
– شیوه نمونه گیری و مشخص کردن حجم نمونه
– ابزارهای جمع آوری اطلاعات
– محدودیت های پژوهش
– توصیف کلمات و اصلاحات استفاده شده در پژوهش
فصل دوم- تاریخچه این موضوع پژوهش پایان نامه ارشد
فصل دوم در پایان نامه ارشد اطلاعات صورت گرفته در رابطه با موضوع پژوهش می باشد. این قسمت از پژوهش جزو یکی از عوامل اصلی و به عبارت دیگر یکی از پایههای پژوهش محسوب میشود که اگر پژوهشگر از تاریخچه مطالعات پژوهش اطلاعات داشته باشد به دنبال موضوعات تکراری نمی رود و حتی میتواند با بهره گیری از دلایل محکم به نقد و بررسی آثار گذشته بپردازد.
نحوه تهیه تاریخچه پژوهش پایان نامه کارشناسی
برای ارزیابی پژوهش قبلی و تاریخچه پژوهش باید منابع استفاده در رابطه با موضوع پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد که مراحل آن شامل موارد زیر می شود:
– توضیح اصلاحات به کار گرفته شده در رابطه با مسئله پژوهش
– معین کردن منابع استفاده شده مانند: نمایه ها و خلاصه ها
– معین کردن عنوان پایان نامه کارشناسی
– طبقه بندی گزارش ها طبق موضوع یا ارزش آن
– فراهم کردن یک کتابشناسی جامع
– فراهم کردن گزارش های منتخب
– تدوین چارچوب های نظری پژوهش
دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که ارزیابی تاریخچه پایان نامه کارشناسی جزو نقل قول محسوب نمی شود بلکه تلفیقی از مطالب ارزیابی شده و شرح محقق از دانش موجود در رابطه با مسئله می باشد.
شیوه تحقیق جهت پایان نامه کارشناسی
شیوه تحقیق پایان نامه کارشناسی مجموعهای از قانونها، ابزارآلات، روشهای معتبر و سازماندهی شده برای ارزیابی حقیقت ها، کشف مجهولات و برطرف کردن مشکلات می باشد. در این بخش پژوهشگر باید به شرح شیوه پژوهش خود در رابطه با پایان نامه ارشد بپردازد. همچنین اطرافیان را با انواع و اقسام متعدد شیوه های پژوهش، هدف از موضوع تحقیق خود آشنا می کند. محقق بعد از مشخص کردن شیوه تحقیق جهت پایان نامه ارشد باید نحوه گردآوری اطلاعات را برای خواننده بازگو کند که میتواند با بهره گیری از روش های مشاهده، مصاحبه ، پرسشنامه و کتابخانهای و یا حتی اینترنتی باشد.
علاوه بر این در بخش متغیرهای مستقل و وابسته تحقیق می تواند آنها را به شکل جداگانه مشخص و شرح دهد. به دلیل اینکه با این کار میتواند علاوه بر مشخص کردن مسیر مطالعه برای سایر پژوهشگران این امکان را ایجاد کند که در صورت تمایل بتوانند در پژوهشهای مشابه از همین متغیرها بهره گیری کند. در شیوه آماری پژوهشگر باید روش آماری استفاده شده در پژوهش خود را شرح دهد. علاوه بر شرح شیوه آماری در پژوهش به دور از هرگونه ابهام فرمول های استفاده شده در پژوهش را بازگو کند.
چهارم پایان نامه ارشد – اطلاعات کسب شده و بررسی و ارزیابی آن
محقق بعد از اینکه شیوه تحقیق خود را معین کرد و با بهرهگیری از ابزارهای مطلوب اطلاعات مورد احتیاج خود را برای آزمون فرضیات خود گردآوری کرد حالا می تواند با استفاده از تکنیک های آماری مطلوب که با شیوه تحقیق سازگار می باشد اطلاعات گردآوری شده را طبقهبندی و مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد. در حقیقت این فصل جزو قسمت اصلی پژوهش محسوب می شود و شامل: گفت و گو های کلامی، جدول ها و نمودارها، بررسی و ارزیابی داده ها می باشد.
فصل پنجم پایان نامه ارشد- چکیده ای از پژوهش و پیشنهادات
باید برای تهیه چکیده ای از پایان نامه ارشد زیر توجه داشت:
۱. بیان کردن مطالبی که برای خواننده جذابیت دارد و بیانگر ابعاد مد نظر در پایان نامه ارشد می باشد.
۲. کم حجم بودن خلاصه
۳. به کاربردن نکات پر اهمیت که باعث شود خواننده با محقق و طرز فکر او آشنایی پیدا کند.
۴. جذاب کردن موضوع پایان نامه به شکلی که خواننده برای مطالعه تمامی پایان نامه مشتاق باشد.
- جامعیت، به شکلی که کلیه ابعاد پر اهمیت پایان نامه در خلاصه بیان شود.